14 серпня 2020, 13:05, Урожай

Зниження врожайності пшениці вдалось компенсувати за рахунок кращої якості зерна — аграрій

Про це на сторінці у Fecebook пише газета «Новини Городнянщини».

«Цьогоріч з ранніх зернових ми сіяли лише пшеницю. Посіви робили на площі 720 га. Зібрали десь 2,1 тис. тонн зерна. Врожайність отримали по 30 т/га. Це менше на 0,5 т/га у порівнянні з минулим роком. Можливо, причиною того, що на посіви нападали всілякі хвороби, стали погодні умови. Але цьогоріч радує закупівельна ціна на нашу продукцію — вона на 30% вища, ніж в минулому році. До того ж погода сприяла тому, щоб зерно ми зібрали сухе», — розповів голова СТОВ «Добробут» Віктор Малофій.

З його слів, третина пшениці нинішнього врожаю визначена як зерно другого класу.

«За 16 років моєї практики фермерства я такого не пам’ятаю. Зазвичай наша пшениця ледь до третього класу «дотягувала». Таку якість нам дав наш, український сорт Гурт», — ділиться аграрій.

Цьогоріч СТОВ «Добробут» і ФГ «Дубрава Н.М.», які ведуть господарство разом, соняшником засіяли 550 га площ, кукурудзою — 300 га, просом засіяли 30 га площ.

«Гаряча пора ще триватиме — доки врожай не буде прибрано. Яким він буде? «Бункер покаже», — підсумував Віктор Малофій.

Актуальні та свіжі дані перебігу жнив основних сільгоспкультур дізнавайтесь з карти «Урожай Онлайн 2020». Проект створено в партнерстві з компанією «Суффле Агро Україна»