16 серпня 2020, 11:00, Україна

Названо ТОП-7 найзатребуваніших професій в АПК

Так, до числа найзатребуваніших професій в АПК за результатами дослідження сайту Agrorobota.com.ua увійшли:

1. Менеджер з продажу

Основні вимоги до кандидатів — досвід роботи в продажах, стаж водіння та наявність водійського посвідчення, користування комп’ютерними програмами. Серед особистих якостей менеджерів з продажу цінуються комунікабельність та вміння вести переговори, бажання працювати на результат, готовність до відряджень.

2. Менеджер із закупівель

Роботодавці запрошують працювати спеціалістів, які вже мають досвід роботи у цій сфері, зокрема, вміють планувати закупівлі, вести переговори і часто «холодні» дзвінки. Також шукають менеджерів, які мають власний автотранспорт і готові до відряджень. Особисті якості — уміння працювати в умовах багатозадачності, здатність швидко навчатися, стресостійкість, комунікабельність.

3. Агроном

Більшість роботодавців у пошуку агронома, який має вищу освіта за фахом, досвід роботи в цій галузі, а також знає сучасні технології вирощування сільгоспкультур, вільно володіє ПК, готовий до відряджень, має посвідчення водія категорії «В» і стаж водіння від 2 років.

4. Тракторист-машиніст

Серед вимог до тракториста-машиніста — професійно-технічна освіта або повна загальна середня освіта та курсове навчання за програмами підготовки тракториста-машиніста сільськогосподарського виробництва в закладах освіти. Це передбачає знання основ механізації та принципів роботи сільгосптехніки. Необхідно мати посвідчення тракториста-машиніста на право керування тракторами.

5. Логіст

Роботодавці чекають логістів, які мають вищу освіту, досвід роботи у цій сфері і є впевненими користувачами ПК і програми 1С. Головне — мати знання про транспортний ринок, правила і стандарти перевезення вантажів. Серед особистих якостей варто мати аналітичні здібності й стресостійкість. Також слід бути комунікабельною людиною, яка вміє працювати в команді.

6. Сервісний інженер

Інженер із сервісно-гарантійного обслуговування сільгосптехніки, згідно з вимогами роботодавців, повинен мати технічну освіту (бажано механізація с/г), досвід роботи у сфері з надання послуг з сервісного обслуговування спеціалізованої та сільгосптехніки, а також бути клієнтоорієнтованим спеціалістом.

7. Ветеринарний лікар

Згідно з вакансіями на AgroRobota.com.ua, роботодавці шукають лікаря, який має ветеринарну освіту, вміє проводити медичні маніпуляції (ставити крапельниці, робити уколи). А також має досвід роботи за спеціальністю, готовий до відряджень, бажано наявність водійських прав. Знає основні нормативно-правові акти та офіційну технічну документацію в галузі ветеринарії та тваринництва.

Детальніше про найпопулярніші вакансії у агросекторі та рівні зарплатні перелічених вище професій дізнавайтесь на Agrorobota.com.ua.