13 серпня 2020, 15:00, Техніка

На АГРО-2020 Ропа Україна презентувала аплікатор для внесення рідких добрив

Про це повідомляє Traktorist.ua.

Презентований аплікатор — це прототип, який уже запущений у виробництво. Dragon вже зареєстрований на сайті Мінекономрозвитку і на нього діє програма компенсації вартості сільгосптехніки 25%.

Аплікатор Dragon вносить рідкі добрива за допомогою ін'єкційного колеса. Може вносити рідкі комплексні добрива, КАС та ін. Міжряддя, у яких може працювати машина — від 25 см до 70 см в залежності від культури. Міжряддя регулюється механічно.

«Колесо вносить добриво біля рослини. Ми відійшли від використання дискових ножів, тому що диск обрізає коріння. І це не приносить ніякого ефекту. Ін'єкційне колесо працює біля рослини і не пошкоджує її», — повідомив Андрій Березовський, керівник Західного регіону «Ропа Україна»

Конструктивною особливістю аплікатора є те, що балка знаходиться перед бочкою. Це зроблено для того, щоб ефективно копіювати за трактором хід. Якби агрегат був обладнаний ножовими дисками, то при випадковому русі трактора вліво-вправо, ці диски різали б ряди.

Представлений на виставці аплікатор має 24 ряди. Об'єм бочки — 6 тис. л. Є також модифікації навісні — 6-метрові машини, з об'ємом бочки 500 л. Також агрегат має систему посекційного відключення. Норма виливу — від 50 л до 2 тис. л. Глибину внесення можна регулювати від 3 до 8 см. Робоча швидкість — 10 км/год.

Зазначається також, що ціна на аплікатор стартуватиме від 57 тис. євро.