31 липня 2020, 17:20, Урожай

Погодні умови вплинули на затримку жнив ранніх культур на Хмельниччині

Так, у Шепетівському районі області обмолот почали лише з третьої декади липня. Про це пише golos.com.ua.

Одними з перших до жнив озимої пшениці, ячменю і ріпаку приступили у ТОВ «Лотівка Еліт» і ТОВ «Поділля+». Ранні культури загалом у районі займають понад 12 тис. га, майже половина з них — пшениця.

Попри пізні строки початку жнива проходять надзвичайно високими темпами. Бо через часті грози є ризики втрати частини врожаю.

За перший тиждень вдалося повністю зібрати озимий ячмінь, валовий збір якого перевищив 4,5 тис. тонн. Урожайність виявилась значно вищою, ніж торік, і сягнула 6,68 т/га.

А от ріпак, який в районі зібрали вже більш як з двох третин площ, особливими результатами не радує — середня врожайність ледь 2,9 т/га, на 0,24 тонни нижча від минулорічної. Хоча декому вдалося отримати значно кращий результат. У фермерському господарстві «Захід-агро» середній показник врожайності культури становить 3,75 т/га.

Основна збиральна техніка тепер зосереджена на пшеничних полях. За урожайністю лідирує ТОВ «Лотівка Еліт» з показником у 5,5 т/га.

Загалом у районі вже намолочено майже 10 тис. тонн зерна за середньої врожайності 5,6 т/га.

Актуальні та свіжі дані перебігу жнив основних сільгоспкультур дізнавайтесь з карти «Урожай Онлайн 2020». Проект створено в партнерстві з компанією «Суффле Агро Україна»