23 липня 2020, 11:15, Урожай

По завершенню жнив на Херсонщині взялись масово палити стерню

Про це пише newday.kherson.ua.

«Якщо ще минулої п’ятниці таких пожеж було зареєстровано 15, то зараз вже їх 32. У лідерах Новотроїцький район, тут за день вигоріло 10 га стерні, за ним — Каховщина (4 га). І буквально минулої доби 2,5 га поля стали згарищем у Великолепетиському районі, а близько 3 га вигоріло під Херсоном, у с. Богданівка», — йдеться в повідомленні.

Всюди на місце виїздили рятувальники. Адже, якщо пожежу вчасно не загасити, полум’я може перекинутися на сусіднє, ще нескошене поле. Зазначається, що деякі одноосібники тільки починають збирати врожай, бо лише зараз змогли орендувати техніку. Окрім цього, були випадки, коли зі стерні вогонь діставався до лісосмуг.

Не зупиняють аграріїв навіть нові санкції за підпал. Нагадаємо, з квітня цього року знищення вогнем стерні, сухостою, залишків рослинності на землях сільськогосподарського призначення, рівно як і пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів та вздовж залізниць, карається штрафом від 91 800 до 153 000 гривень або обмеженням волі від 2 до 5 років.