20 липня 2020, 13:25, Урожай

У саду на Волині збирають перші врожаї морозостійкого персика

Про це інформує прес-служба Департаменту АПР Волинської ОДА.

«У нашому саду 12 сортів персиків ранньої, сердечної і пізньої спілості. Вже другий тиждень збираємо й продаємо перший урожай. Плоди користуються попитом», — зауважив Сергій Шевчук.

До вирощування на Волині садівниками також було адаптовано канадський сорт персика Флейвен Фюрі, наразі на території підприємства функціонують персиковий та яблуневий розсадники.

«Маємо шість районованих яблуневих сортів. Через рік оці дерева, які восени сягнуть півтора метра, починають плодоносити. Маємо в маточнику різні сорти черешень, абрикосів, груш, слив та інших плодових дерев. Абрикосові саджанці всі вже замовлено покупцями з різних областей України», — розповіли Сергій Шевчук й Іван Грушковський.

У ході робочого візиту начальника управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Юрія Горбенка і голови Горохівської районної ради Тараса Щерблюка піднімалося ряд важливих питань для розвитку садівництва в Україні, в тому числі й на Волині. Окрім цього, було обговорено питання щодо подальшої роботи по внесенню саджанців у Державний реєстр виробників посадкового матеріалу.