12 липня 2020, 09:00, Урожай

На Одещині через посуху втрачено понад 160 тис. га озимих

Про це йдеться в дослідженні стану посівів, проведеного компанією EOS Crop Monitoring у співпраці з інститутом космічних досліджень НАНУ та ДКАУ.

На основі отриманих даних, фахівці створили карту озимих культур південних областей України, перекультивованих угідь Одеської області, а також маршрут, уздовж якого були проведені наземні дослідження.

Зазначається, що станом на 15 червня в регіоні перекультувували близько 160 тис. га сільськогосподарських угідь, з них 130 тис. га озимих зернових культур і 30 тис. га ріпаку. Тоді як загальна площа земель, відведених від збирання врожаю в цьому сезоні становить 974 тис. га.

«З огляду на ситуацію, кліматичні зміни і несприятливі погодні умови — це виклики, які вже сьогодні стоять перед українським аграріями. Впровадження технологій точного землеробства допоможе оптимізувати роботу господарств і мінімізувати збитки. За допомогою супутникового моніторингу фермери можуть створювати карти вегетації культур, визначати вологість ґрунту і необхідну кількість добрив на окремих ділянках, а сповіщення про ризики, пов'язані з погіршенням погодних умов, дозволять уникнути небажаних наслідків», — зазначив директор з розвитку бізнесу EOS Crop Monitoring Олександр Сакаль.

Натисніть щоб збільшити

Актуальну та точну метеокартину на ваших полях дізнавайтесь з даних сервісу агропогоди «Метео Фарм».