3 липня 2020, 10:05, Світ

Вчені розкрили секрет скоростиглості картоплі

Про це повідомляє freshplaza.com.

Дослідження надзвичайно актуальне, оскільки забезпечує ключовий шлях до підвищення продуктивності культури, яку у світі регулярно споживають понад 1 млрд людей.

«Протягом багатьох років селекціонери картоплі використовували природні зміни в настанні туберизації, щоб розробити поліпшені сорти для різних широт, періодів збирання врожаю та ринків збуту, де вплив екологічних стресів та стресових захворювань мінімізований. Розуміння механізму утворення бульб картоплі забезпечує нову стратегію підвищення врожаю, яка важлива для глобальної продовольчої безпеки», — зауважив провідний автор дослідження доктор Марк Тейлор.

Видання сподівається, що генетичне відкриття буде використане селекціонерами картоплі для розвитку швидкостиглих, більш стійких сортів картоплі для виробництва в епоху зміни клімату.

Дослідження опубліковане в останньому випуску журналу The Plant Journal і фінансувалося Радою з досліджень біотехнології та біологічних наук (BBSRC), програмою Європейського Союзу «Горизонт 2020» та Програмою стратегічних досліджень уряду Шотландії від RESAS.

Читати по темі: Другий хліб. Технологія вирощування картоплі від А до Я