2 липня 2020, 15:30, Урожай

Посівами буряків на Волині поширюється церкоспороз

За даними спеціалістів Володимир-Волинського, Луцького та Рожищенського районів на столових буряках відмічена поява небезпечної хвороби — церкоспорозу. Тому на початку липня слід очікувати появу церкоспорозу на посівах цукрових буряків. Про це інформує прес-служба ГУ Держпродспоживслужби у Волинській області.

«Церкоспороз є найбільш небезпечною хворобою цукрового буряка. Пошкодження даною хворобою щороку призводить до значних втрат врожайності і особливо цукристості коренеплодів. Значний розвиток хвороби спостерігається в роки з чергуванням сухої спекотної та помірно теплої вологої погоди. Хвороба проявляється на листках  у вигляді округлих світло-бурих з червоно-бурою облямівкою плям, 2-3 мм в діаметрі. Сприятливі умови для поширення церкоспорозу створюються при температурі повітря 20-22°C і відносній вологості понад 65%», — зазначають фахівці.

Щоб не допустити масового ураження рослин церкоспорозом, спеціалістам усіх форм власності необхідно проводити систематичні обстеження посівів буряків. За появи окремих плям на 3-5% рослин застосовувати для обробки посівів одним із рекомендованих препаратів відповідно до «Переліку пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні».

Читати по темі: Все про цукровий буряк: топ текстів про культуру