25 червня 2020, 14:05, Насіння

В Україні вдосконалять Порядок проведення сертифікації насіння та садивного матеріалу

Про це написав на своїй сторінці у мережі Facebook Тарас Висоцький, заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства з питань агрополітики.

Зазначається, що одним із розглянутих питань стало внесення змін до Порядку проведення сертифікації, видачі та скасування сертифікатів на насіння та/або садивний матеріал, затвердженого постановою КМУ від 21 лютого 2017 р. №97 щодо врахування результатів ділянкового (ґрунтового) та лабораторно-сортового контролю під час сертифікації насіння.

Окрім цього, було обговорено питання розроблення порядку вибіркового оцінювання робіт аудиторів із сертифікації (агрономів-інспекторів), які провадять діяльність як незалежні експерти, аудитором із сертифікації (агрономом-інспектором), який є посадовою особою органу із сертифікації або його підрозділу, а також джерел покриття витрат на таке вибіркове оцінювання.

«Найближчим часом Проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо спрощення процедур експертизи, реєстрації сортів рослин та обігу насіння) буде розглянутий в першому читанні #3680», — зауважив Тарас Висоцький.