19 червня 2020, 12:00, ЗЗР

У посівах активізувалися різновиди метеликів — експерт

Про це на сторінці у Facebook повідомив Олександр Васильєв, агроном-дослідник та за сумісництвом власник ТОВ «Біосервіс Плюс».

Слід зазначити, що польові дослідження проводились з використанням світлової пастки неподалік біолабораторії в м. Полтава.

«Є кілька видів Ostrinia. Крім Ostrinia nubilalis (стебловий метелик) є також Ostrinia scapulalis (щетинконогий або конопляний метелик), який харчується полином, коноплею та хмелем. Відрізнити я їх не можу. Надсилав фото колегам, які мають багаторічний досвід, але по фото так швидко не скажеш», — зазначив Олександр Васильєв.

Зі слів фахівця, Ostrinia scapulalis зазвичай летить на тиждень-два раніше ніж Ostrinia nubilalis.

«Продовжуємо спостерігати. Днями постараємося вирватися в поля. Якщо це дійсно Ostrinia scapulalis, то через тиждень-два будемо чекати нашого шкідника Ostrinia nubilalis! Будьмо уважні!», — наголосив експерт.

У коментарі SuperAgronom.com Олександр Васильєв зазначив, що у полях вже давно спостерігається оклична совка. Декілька днів тому побільшало совки гамма. Тим часом бавовникової совки поки не спостерігається, озима совка поодинока.

©Олексій Кудриль, SuperAgronom.com, 2020 р.