16 червня 2020, 13:00, Урожай

Картоплярам прогнозують 50% прибавку до цьогорічного врожаю

Про це в коментарі ГолосUA повідомив глава Союзу українського селянства Іван Томич.

«Фермери посадили більше картоплі. Сьогодні в більшості областей України досить хороший урожай. Червень стане вирішальним місяцем для врожаю цього коренеплоду. Схоже, що опадів буде досить. У тих регіонах, де картопля є основною культурою, за попереднім прогнозом буде хороший урожай картоплі, і ми зберемо його на 50% більше, ніж в минулому році. Це безпосередньо вплине на цінову політику. У порівнянні з минулим роком картопля буде на 40-50% дешевшою», — зазначив експерт.

За його словами, цьогоріч фермери зазнали величезних збитків через карантин.

«Що стосується ранніх овочів, таких як огірки, помідори, капуста, ситуація не дуже райдужна. Однак нічого критичного немає. При цьому ціни на них поки високі і найближчим часом знижуватись не будуть. В країну в основному завозять імпортні овочі та таким чином перекривають дефіцит на ринку ранніх овочів. Крім того, фермери зазнали величезних збитків через карантин. Адже коли дозрів урожай, через закриття продовольчих ринків вони втратили можливість збувати свою продукцію», — резюмував Іван Томич.

Зі слів глави Союзу українського селянства, овочі борщового набору в цьому році будуть дешевші, оскільки, прогноз врожай в цьому році кращий минулорічного.

Made with Flourish