21 травня 2020, 15:00, Насіння

Насіннєвий матеріал Brevant аграріям продавали дорожче, ніж насіння Pioneer

Для прикладу, гібрид бренду Brevant, який продають дистриб'ютори коштував 5 тис. грн, при цьому, гібрид Pioneer з таким самим ФАО, селекція якого сильніша, — від торгового представника Corteva Agriscience коштував 3,5 тис. грн. Повідомляється, що для дистриб'юторів компанія Corteva Agriscience реалізовувала, наприклад, цей самий гібрид уже за ціною 4,8 тис. грн. Тобто така велика різниця у ціні не є наслідком націнки дистриб'юторів.

Нагадаємо, бренд Brevant включає в себе насіння селекції Dow Seeds і старі гібриди Pioneer.

За даними джерела, кампанія з продажу насіння бренду Brevant провалилася і на складах у дистриб’юторів наразі лежить посівний матеріал на десятки мільйонів гривень.

Насіння бренду Brevant: чому дистриб'ютори відмовляються продавати?
Читати по темі:

Ситуація пояснюється тим, що дистриб'ютори просто не в змозі продати таке насіння, за умов, коли торгові представники Corteva Agriscience приїжджають до тих самих клієнтів, яким дистриб'ютори намагаються продати насіння Brevant, і пропонують кращу селекцію Pioneer значно дешевше. Відповідно, деякі дистриб'ютори змушені були продавати насіння собі у мінус.

Така політика, на думку джерела, може спровокувати великі фінансові втрати у дистриб'юторів.

«Знаючи, що Corteva Agriscience йде в прямі продажі, деякі дистриб'ютори думали заробити на продукті, який відмовлялися продавати більшість великих дистриб'юторів. Але політика українського менеджменту компанії Corteva привела не до заробітку, а до ослаблення позицій своїх партнерів.», — коментує наше джерело.

Читати по темі: Якість насіннєвого матеріалу Corteva після переходу на прямі продажі розчарувала — фермер