19 травня 2020, 16:00, Україна

В Агропросперіс поділились досвідом оцінки ефективності роботи агрономів

Про це в рамках «Бізнес-сніданку з HR-директорами» розповіла Людмила Горова, директор з управління персоналом компанії «Агропросперіс», пише Latifundist.com.

«В KPI агрономів ми додали ROWC полів (повернення на оборотний капітал по кожному полю). Зрозуміло, що на закупівлю насіння або добрив агроном не впливає. Але він впливає на вибір культур, прагне, щоб його поля були оброблені в першу чергу, і щоб це по максимуму була внутрішня обробка, а не найм, який обходиться дорожче. В результаті ця сукупність факторів, коли люди намагаються спрацювати на своєму полі краще, приносить глобальний результат», — ділиться досвідом Людмила Горова.

З її слів, для компанії «Агропросперіс» в першу чергу важливий економічний показник.

«У нас в KPI повернення робочого капіталу і врожайність йдуть у зв'язці. Наприклад, в минулому році одна з компаній отримала врожайність кукурудзи на кілька тонн меншу, ніж інші компанії, а по поверненню капіталу виявилася на першому місці завдяки мінімальним витратам. Тобто у фінансовому відношенні вона відпрацювала краще, ніж компанії, що отримали велику врожайність», — відзначила директор з управління персоналом «Агропросперіс».

Додаючи, що врожайність є також важливим показником для компанії, адже при укладенні форвардних контрактів необхідно забезпечити відповідний тоннаж.