17 травня 2020, 09:00, Урожай

Травневі дощі покращили прогнози виробництва зерна в Чорноморському регіоні

Про це з посиланням на Reuters News інформує Refinitiv Agriculture у своєму каналі в Telegram.

«У квітні ґрунтова посуха була зареєстрована в декількох регіонах. Досить інтенсивні дощі згладили ситуацію, але вони не змогли повністю заповнити запас вологи», — зазначив у ході прес-конференції науковий директор Гідрометцентру РФ Роман Вільфанд.

Згідно з прогнозом Мінсільгоспу США (USDA), Росія збереже за собою позицію найбільшого експортера пшениці в сезоні 2020/21 років, експорт очікується на рівні 35 млн тонн у порівнянні з попереднім прогнозом тижневої давності в 33,5 млн тонн.

Найбільший постачальник борошна в Центральній Азії — Казахстан — також перебуває в очікуванні хороших перспектив нового врожаю.

«Якщо Казахстан збере врожай пшениці в 12,5-13,0 млн тонн у 2020 році, він зможе збільшити експорт в сезоні 2020/21 років до 7-7,5 млн тонн в порівнянні з 6 млн тонн в сезоні, що минає», — зазначив офіційний представник зернового союзу Казахстану Євген Карабанов.

За прогнозами аналітиків, через відсутність травневих дощів на півдні України, зокрема на Одещині, експорт пшениці з країни в новому сезоні ймовірно знизиться до 17-19 млн тонн.

Однак міністерство економіки України, яке встановило експортну квоту у 20,2 млн тонн в цьому сезоні, на цьому тижні підвищило прогноз врожаю і планує обговорити експортну квоту на новий сезон в липні.

Актуальну та точну метеокартину на ваших полях дізнавайтесь з даних сервісу агропогоди «Метео Фарм».