15 травня 2020, 15:00, Урожай

Недостатнє використання ЗЗР може вплинути на якісь зерна в Україні — експерт

Про це 14 травня під час проведеної ІА «АПК-Інформ» онлайн-конференції «Україна. Росія. Казахстан: оновлення та прогнози», розповів аграрний експерт Олег Левченко.

У поточному році фахівець прогнозує скорочення валового збору української пшениці до 25 млн тонн, проти минулорічних 28,7 млн тонн.

«Ситуація з пшеницею на півдні України досить песимістична. У південних і навіть частково в центральних регіонах відзначається недостатній розвиток кореневої системи озимої пшениці через заморозки в березні, що може спровокувати розвиток хвороб», — пояснив Олег Левченко.

Що ж стосується кукурудзи, то, як зазначив експерт, поточні погодні умови сприятливі для посівів зернових у відношенні рівня вологи, проте недостатньо позитивні щодо температури.

«До кінця травня очікуються низькі температури повітря, особливо в нічний час, що несприятливо для посівів культури. Однак уже з червня синоптики прогнозують помітне потепління», — відзначив Олег Левченко.

Додаючи, що за поточних умов прогноз валового збору кукурудзи оцінюється на рівні 38 млн тонн, проти минулорічних 34,9 млн тонн.