13 травня 2020, 15:15, ЗЗР

Аграрії завершують запасатися агрохімікатами для захисту рослин

Про це свідчать дані Держпродспоживслужби.

«У господарствах завершено протруювання насіння ярих зернових і зернобобових, а також технічних культур препаратами фунгіцидної та інсектицидної дії для захисту від збудників хвороб та фунтових шкідників сходів таких культур. Триває період інтенсивного застосування засобів захисту рослин для захисту сільськогосподарських культур від шкідників, хвороб і бур'янів», — зазначають у відомстві.

Так, за минулий тиждень обсяги захисних заходів збільшились на 3,5 млн га і становлять на сьогодні 13 млн га оброблених сільгоспугідь.

Зазначається, що найбільші площі, на яких застосовано засоби захисту рослин зафіксовано у Хмельницькій — 1,36 млн га, Запорізькій та Одеській — 1,33 млн га, Миколаївській — 0,86 млн га та Дніпропетровській — 0,71 млн га областях.

Для проведення всього комплексу заходів захисту рослин від шкідливих організмів з початку року використано понад 12,5 тис. тонн засобів захисту рослин.

«В подальшому зростання температури повітря сприятиме розвиткові та розповсюдженню шкідливих організмів у посівах сільськогосподарських культур, що в свою чергу збільшить обсяги застосовування засобів захисту рослин для боротьби з ними», — зауважили в Держпродспоживслужбі.