3 травня 2020, 13:00, Україна

В Україні зростає попит на зернове сорго — аналітики

Сьогодні наша країна вже піднялася на четверте місце серед найбільших експортерів сорго. Воно поставляється на ринки Італії, Ізраїлю та Іспанії. Разом з тим, експортний потенціал українського сорго ще далеко не вичерпаний, оскільки його поставками поки не охоплені основні країни-споживачі, повідомляє pro-consulting.ua.

Сорго за поживністю не поступається кукурудзі і випереджає пшеницю. Внутрішньоукраїнський ринок цієї культури тільки починає набирати обертів.

За розрахунками аналітиків Pro Capital Investment, реалізація бізнес-плану з вирощування зернового сорго на площі 300 га дозволить щорічно збирати понад 2 тис. тонн зерна цієї культури. Маркетингова стратегія підприємства спрямована на реалізацію 40% врожаю на внутрішній ринок, решти — на експорт.

«Підготовчі заходи, такі як оформлення оренди землі, закупівля техніки, будівництво ангару і буріння водяної свердловини, займуть всього два місяці, а продажі продукції почнуться з жовтня першого проектного року», — зазначають аналітики.

Відповідно до фінансових розрахунків, проведених в рамках бізнес-плану вирощування зернового сорго, рентабельність продажів становитиме 34,6%, що означає отримання більш 34 копійок чистого прибутку з кожної гривні доходу.

Читати по темі: Кукурудза та сорго в Україні: урожайність, насінництво та перспективи