17 квітня 2020, 14:00, Україна

За кожну тонну зібраного врожаю аграріям пропонують сплачувати долар контролеру

Про це пише AgroPolit.com у матеріалі, з посиланням зміст пілотного проекту Кабміну під назвою «Контроль у сільському господарстві» та на проект тексту меморандуму із розробником цього ПО ТОВ «Менора-Агро».

«Цей проект розроблений в період очільника МЕРТу Тимофія Милованова від 04.03.2020 року та міністра КМУ Дубілета Дмитра, а обговорювався вперше 18 лютого 2020 року на спеціальній нараді. Вже 16 квітня МЕРТ закинуло цей документ на ознайомленні і висловлення всіх зауважень та коментарів до нього асоціаціям галузевим. При цьому було сказано, що якщо таких зауважень не надійде, то документ буде схвалено за принципом «мовчазної згоди», — розповідає AgroPolit.com керівник однієї із асоціацій.

Термін пілотного проекту: липень-жовтень 2020 року. Аби запустити схему, в Кабміні пропонують прийняти окремий закон про регулювання застосування спеціального обладнання для обліку врожаю у сфері сільського господарства.

Винагорода Компанії-розробника становить 1 долар з 1 тонни зібраного зерна, яка відображатиметься у єдину централізовану систему звітності.