10 квітня 2020, 10:00, Урожай

Заморозки не зашкодили озимим на Закарпатті

Про хід проведення весняно-польових робіт у Закарпатті розповів директор Департаменту агропромислового розвитку ОДА Юрій Лесьо.

По всіх категоріях господарств у доброму та задовільному стані посіви озимих зернових культур перебувають на 96,6% площ (25,6 тис. га), слабкі та зріджені — 3,4% (0,9 тис. га). Стан посівів покращився у зв’язку з проведенням підживлення рослин на всій посівній площі (26,5 тис. га) або 100%. 

«В останні дні березня були заморозки на поверхні ґрунту та в повітрі інтенсивністю 3-9°С. Для більшості рослин вони критичними не були, оскільки перебували у фазах початкового розвитку. Однак заморозки в повітрі виявились згубними для ранньоквітучих плодових (абрикос, персик), які в цей час перебували у фазах утворення бутонів-цвітіння, і повністю знищили майбутній урожай», — повідомляють в обласному Департаменті АПР.

У перший тиждень квітня в умовах теплої погоди у окремих господарствах низинної зони проводили обробітки садів фунгіцидами та інсектицидами, розпочато також оброблення озимих зернових гербіцидами.

Читати по темі: Раптові заморозки завдали шкоди озимим у полях — агрономи