28 березня 2020, 11:00, Посівна

В умовах карантину Ristone Holdings успішно завершив посівну ранніх ярих культур

За даними прес-служби Ristone Holdings, паралельно з посівними роботами було завершено внесення азотовмісних добрив для підживлення озимих посівних культур — пшениці, ячменю, ріпаку і багаторічних трав.

«Підживлення здійснювали по мерзлоталому ґрунту аміачною селітрою, а після відновлення вегетації — КАСом», — розповідає головний агроном Ristone Holdings Віталій Бровенко.

Наразі на полях компанії ведеться підготовка до посівних робіт насіння цукрових буряків. Необхідний посівний матеріал, засоби захисту рослин та мінеральні добрива завезені в повному обсязі. Для початку посівних робіт агрономи холдингу очікують сприятливих кліматичних умов і зміни температурного режиму. Станом на початок березня запаси вологи в метровому шарі ґрунту на полях Ristone Holdings становили 145 мм.

В умовах карантину організувати своєчасне проведення комплексу весняно-польових робіт сприяла вертикальна інтеграція роботи підприємств холдингу.

«Карантин в Україні став серйозною перевіркою на стійкість бізнесу до стресів. Наш холдинг цілком з цим викликом справляється. Цьому посприяла і блискавична реакція керівництва на ситуацію з коронавірусом, готовність і вміння приймати ефективні рішення навіть в екстрених ситуаціях. В черговий раз довів свою ефективність формат вертикальної інтеграції підприємств холдингу. Це наша подушка безпеки, яка дає можливість зберігати стабільність навіть в найбільш непередбачуваних умовах. Як це працює: ми власними силами забезпечуємо виробничий процес, наприклад, від виведення насіння зернових культур до випічки готового хліба. Це дозволяє нам ефективно працювати всередині своєї замкнутої екосистеми, а не залежати від сторонніх компаній, постачальників. Адекватна самоізоляції знижує ризики і для бізнесу теж», — зазначив Віталій Бровенко.

У агрохолдингу Ristone Holdings впевнені, що компанії, які займаються виробництвом харчових продуктів, повинні мобілізувати всі ресурси, щоб забезпечити свою повноцінну роботу. Це питання продовольчої безпеки і благополучного майбутнього України.