SHARE

Клімат Контроль

Як змінюються технології вирощування, підбір насіння та системи захисту залежно від погодних умов кожного регіону? Які фактори варто врахувати, як діяти у нестандартних погодних умовах? У новому проекті про це та не тільки, з порадами провідних експертів та практиків.
Ріпак
Кукурудза

Про ріпак

Країни ЄС скорочують виробництво ріпаку через обмеження у застосуванні ЗЗР, проте ріпак Європі потрібен і ціна на нього буде незмінно привабливою. Ми розповімо, як вирощувати його в Україні вигідно, особливості технологій для кожного регіону, як обрати найкраще насіння для високої продуктивності, наведемо практичні поради від провідних учасників ринку.
Чернігівська область

Гібриди ріпаку озимого для Чернігівщини: фактори успіху

Для озимого ріпаку на Чернігівщині найважливіше — отримати сходи і до збирання уникнути розтріскування стручків. Але важливі й посухостійкість (за нинішніх кліматичних змін) та стійкість до хвороб. Як під ці вимоги вибирають гібриди ріпаку в ПСП «Фортуна», розповість головний агроном господарства.
Стан ріпаку перед входом у зиму
Стан ріпаку перед входом
у зиму
Зими на Черкащині останнім часом тепліші, але сильні сходи та зимостійкість для ріпаку залишаються важливими властивостями. Які ще вимоги для успішного вирощування ріпаку ставить при виборі гібридів — розповідає Юрій Карапиш, головний агроном ПСП «Фортуна».
Херсонська область

Прибутковий ріпак: як цього досягти

Ріпак на Херсонщині вирощувати можна й на богарі, і отримувати прибутки, якщо правильно дібрати гібриди та технологію. Як обирають гібриди ріпаку у ПП «Еммануїл Фарм» та яку урожайність отримують, розповів головний агроном.
Вибір гібридів ріпаку за нестабільних погодних умов
Зрошення & богара: чи відрізняється технологія вирощування ріпаку?
Вирощування ріпаку на богарі та зрошенні у зоні жаркого, сухого Степу. На підприємстві «Еммануїл Фарм» озимий ріпак вважають найприбутковішою культурою сівозміни. Про гібриди, технології і досвід розкаже головний агроном.

Про кукурудзу

Кукурудза наразі — одна з головних експортних культур для України. Її потенціал на світовому ринку — величезний. За правильних підходів до технології вирощування ця культура гарантує стабільні прибутки. Навіть за нинішніх кліматичних змін. Просто їх потрібно враховувати.
Чернігівська область

Кукурудза для прохолодної весни та посушливого літа на Чернігівщині

У СТОВ «Прогрес» в найближчі роки планують сіяти на значній частині площ кукурудзу як монокультуру. І вже підібрали для цієї мети гібриди. А ще Олександр Дворніченко, головний агроном господарства, розповів, як погодні реалії Чернігівщини змушують змінювати підходи до вирощування культури.
Кукурудза для холодної весни, спекотного літа, з гарною вологовіддачею
Вирощування кукурудзи на чорноземах Чернігівщини
Для вирощування кукурудзи Чернігівщина підходить за багатьма параметрами. Звісно, кліматичні зміни зачепили і цей регіон. Але олександр Дворніченко, головний агроном СТОВ «Прогрес», запевняє, що підлаштовуватись під ці зміни можна, зокрема, підбором відповідних гібридів.
Вінницька область

Різне ФАО та посухостійкість гібридів — фактори успішного вирощування кукурудзи

Кукурудза для вінницьких аграріїв залишається однією з найвигідніших культур. Але клімат змінюється і їм доводиться коригувати технологію.Про свій досвід вирощування кукурудзи розповів Василь Ткаченко, головний агроном СФГ Відродження.
Гібриди кукурудзи з різним ФАО, посухостійкість, вологовіддача
Гібриди кукурудзи з різним ФАО, посухостійкість, вологовіддача
Які особливості останніх сезонів мають враховувати вінницькі аграрії у вирощуванні кукурудзи? В чому секрети успішних результатів по цій культурі культурі у ФГ Відродження?
Рівненська область

Кукурудза на пісках: реалії вирощування

Чи реально отримувати стабільні хороші врожаї кукурудзи на піщаних ґрунтах в періоди нестабільних погодних умов? У ФГ «АГРОТЕХ-Р» напрацювали технології та визначили критерії вибору гібридів — і мають результат.
Рівненська область

Секрети стабільної врожайності кукурудзи

У ТОВ «Млинівська Чайка» вплив кліматичних чинників намагаються зменшувати завдяки обробітку ґрунту, а у виборі гібридів звертають увагу передусім на їх стійкість до посухи.
Кукурудзі на Рівненщині потрібна холодостійкість та... посухостійкість також
Зміни клімату нині торкнулись і Рівненщини. Навіть тут посіви вже періодично потерпають від посухи, а холодна весна в останні роки ускладнює умови в початкові етапи вегетації ярих культур.
Вибір гібридів кукурудзи за нестабільних погодних умов
Выполнено с помощью Disqus