26 березня 2020, 08:00, Урожай

Весняні заморозки пошкодили до 80% ячменю в Криму

Про це розповіла заступник директора Науково-дослідного інституту сільського господарства Криму з наукової роботи, кандидат сільськогосподарських наук Людмила Радченко, передає crimea.ria.ru.

«Зазвичай ми не спостерігаємо в цей час таке пошкодження озимих, але умови цього року неординарні, рослини розвивалися практично всю зиму, тому що низьких температур не було. Всю зиму рослини вегетували, тому речовини, які знаходяться в листі і відповідають за морозостійкість, витрачені практично повністю. Вони не повинні були в такій кількості витрачатися і зараз повинні були захистити рослини», — пояснює науковець.

При цьому, попри значні ушкодження листового апарату рослин, приводу для паніки, на думку Людмили Радченко, наразі немає.

«Деякі поля стоять зараз солом'яно-жовті, у сільгоспвиробників з цього приводу починається паніка. Листовий апарат загинув, але вузол кущення і точка росту живі. Ячмінь як культура має дуже високу відновлювальною здатністю, тому ячмінь — як озимий, так і ярий — повинен відновитися», — прогнозує науковець.