25 березня 2020, 10:00, Посівна

Поодинокі господарства Житомирщини завершують сівбу ранніх ярих культур

Про це розповіла представниця обласного Департаменту АПР Ніна Добринська, пише suspilne.media.

За її словами, загалом в області ранніми ярими зерновими культурами планується засіяти 297 тис. га. На сьогодні агропідприємства план виконали на 10%.

Приватне господарство села Миролюбівка займається вирощуванням зернових і технічних культур, Під ранніми ярими зерновими у господарстві 350 га.

«Працюємо, попри карантин, сіємо і думаємо, що будемо збирати. Більше посіємо, більше зберемо. Тому є настрій і азарт. Працюємо до 20-тої вечора. Буває, і до 23-тої. Все залежить від погоди», — розповідає працівник господарства Віктор Ташкевич.

Посівна триває в південних та центральних районах області. Сіють яру пшеницю, овес, ячмінь і горох. На сьогодні засіяно понад 2,5 тис. га ранніх ярих зернових (10% плану).

«Вже на зараз, виходячи з того, що ми повинні посіяти 15 тис. га ярої пшениці, і на сьогодні вже посіяно понад 1,5 тис.га, вівса вже посіяно майже тисячу, ячменю майже 1,6 тис. га. У цьому році маємо посіяти 105 тис. га соняшнику і 190 тис. га кукурудзи. Щоденно на полях працює сучасна техніка. Погода сприяє проведенню комплексу робіт. Тому сіємо, і сподіваємося на хороший врожай», — зауважила Ніна Добринська.