24 березня 2020, 12:00, Посівна

В умовах карантину Уряд не буде забороняти торгівлю посадковим матеріалом — заява

Про це 20 березня, під час онлайн-конференції із представниками роздрібних мереж та продовольчих ринків, заявив Тарас Висоцький, заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства з питань агрополітики, пише info.shuvar.com.

«Офіційної заборони на торгівлю посадковим матеріалом в Україні немає. Це стосується саджанців плодових та декоративних дерев, квіткової розсади, квітковий та овочевий посадковий матеріал», — зазначив Тарас Висоцький.

Про важливість рішення залишити можливість торгувати посадковим матеріалом на ринках України розповів Роман Федишин, засновник гуртового ринку «Шувар» м. Львів.

«Торгівлю посадковим матеріалом не можна забороняти з кількох причин. По-перше, це безпечно, бо торгівля відбувається на відкритому повітрі. По-друге, у працюючих жителів міст з`явилось багато вільного часу під час карантину. Доступність посадкового матеріалу на ринках дозволить посилити міграцію населення з великих міст на дачі та у село. По-третє, для сільгоспвиробників цієї спеціалізації березень та квітень — це головний період продажів, заборона може знищити бізнес сотень підприємців тільки у Західному регіоні», — зазначив пан Роман Федишин.