24 березня 2020, 11:00, Україна

Екватор березня в Україні характеризувався прохолодною та бездощовою погодою

За даними моніторингу Метео Фарм, середньодобова температура повітря другої декади березня в північних та східних областях перебували в межах +5…+6°С, на Заході та в Центрі — +6…+7°С. В південних областях середньодобова температура повітря знаходилась в межах +6…+8°С. Максимально температура повітря підіймалась до +23°С в Одеській області.

Натисніть щоб збільшити

Також відзначились високими температурами +20…+21°С Чернівецька, Запорізька, Миколаївська, Херсонська, Дніпровська та Кіровоградська області. Максимальні температури було зафіксовано 12,13 та 19 березня. Мінімальні температури до -6°С опускалися у Львівській та Херсонській областях. На решті території мінімальні температури перебували в межах -5…-3°С. Найпрохолоднішими на всій території України були дні 15-16 березня.

Натисніть щоб збільшити

Середньодобова температура ґрунту на території всієї України знаходилась в межах +6…+9°С. Мінімальна температура ґрунту опускалась до -2°С в Житомирській, Івано-Франківській, Львівській, Хмельницькій, Чернівецькій, Вінницькій областях. До -3°С опускалась температура в Закарпатській області, на решті території мінімальна температура ґрунту коливалась в межах -1…0°С.

Натисніть щоб збільшити

Найнижчий рівень зволоження ґрунту 19-22% було зафіксовано на Півдні. Краще зволожені землі 28% в Закарпатській області. Дефіцит вологи панує на всій території України. Вологість повітря коливалась в межах від 53% до 64%, атмосферний тиск 763-767 мм.рт.ст. Середня швидкість вітру знаходилась в межах 4-5 м/с. Максимальна швидкість вітру 22 м/с зафіксована в Північних областях.

Натисніть щоб збільшити

Детальніше про вологість та температуру ґрунту, тривалість сонця та ймовірність опадів дізнавайтесь з агрометеорологічного прогнозу погоди на meteo.farm.