20 березня 2020, 14:00, Україна

Посівам ріпаку на Волині шкодить прихованохоботник

Про це інформує сайт ГУ Держпродспоживслужби у Волинській області.

Зазначається, що саме великий ріпаковий прихованохоботник є найбільш шкодочинний серед прихованохоботників. Появляється навесні другим після хрестоцвітого прихованохоботника. Сильно поширюється у регіонах масового вирощування ріпаку. Відчуваючи загрозу, жук спадає із рослини ріпаку, завмирає, тому його трудно знайти на посівах. Розвивається жук в одному поколінні.

«Згідно ст. 5,6 Закону України «Про захист рослин», спеціалістам господарств усіх форм власності необхідно проводити систематичні обстеження посівів та своєчасне  здійснення  рекомендованих  заходів  щодо  захисту рослин. За наявності порогу шкодочинності (на початку березня — 10 жуків упродовж трьох днів у жовтій посудині; в кінці березня — 2-4 жуки на 25 рослинах) слід провести обробку посівів рекомендованими препаратами», — радять фахівці Держпродспоживслужби.

Обробляти посіви аграріям радять у березні за середньодобової температури вище 6°С, важливо це зробити до початку яйцекладки. В умовах холодної і довгої весни обприскати посіви необхідно повторно.

Читати по темі: Топ-6 найпотужніших шкідників ріпаку