19 березня 2020, 15:10, Урожай

Аграріям Чорноморського регіону прогнозують високі врожаї зернових

Про це повідомив Сергій Феофілов, директор аграрної аналітичної компанії «УкрАгроКонсалт».

На його думку, в Україні площі озимих і ярих культур залишаться приблизно на минулорічному рівні. У разі ефективних опадів з період березень-травень врожайність пшениці може зрости до 4,06 т/га, що відповідає середньому показнику за три попередні роки, проте все ж на 3% нижче минулорічного рівня.

«Важливим для розуміння перспектив врожаю 2020 року є те, що зазвичай за умов ранньої весни врожайність озимих і ярих культур вища трендової. Прикладом можуть слугувати показники врожайності у 2008 і 2013 роках», — зауважив Сергій Феофілов.

Зазначається також, що у Росії прогноз врожаю зернових дещо більш оптимістичний. Площі пшениці, як очікується, у порівнянні з минулим сезоном зростуть на 2%. Окрім цього, стан посівів озимої пшениці оцінюється як кращий за минулорічний, що у свою дозволяє прогнозувати врожайність, вище середньої.

«Таким чином, на сьогодні створюються передумови для високого врожаю зернових культур в Чорноморському регіоні», — підсумував директор аграрної аналітичної компанії «УкрАгроКонсалт».