19 березня 2020, 13:00, Посівна

Експерт розповів, хто з аграріїв може зіткнутись з проблемами при посівній в умовах карантину

Про це в коментарі SuperAgronom.com розповів Віталій Наріжний, керівник і засновник компанії «Агро Експерт».

«В «Агро Експерта» з усіма виробниками насіння, добрив, ЗЗР довгострокові домовленості із певними зобов’язаннями, які вчасно дотримані і, відповідно, проблем із дефіцитом та відвантаженням МТР до початку польових робіт не виникне», — зазначив Віталій Наріжний.

З його слів, більшість великих агрокомпаній вже забезпечили себе та своїх клієнтів достатніми кількостями насіння, ЗЗР та добрив.

«Проблеми можуть бути у підприємств, які завчасно не уклали контракти на поставку МТР та чекали фактичного початку посівної та змін курсу валют. Саме цього року ця недалекоглядність може мати критичні наслідки для таких господарств. Ось тут і може виникнути питання дефіциту, тому що допоставка та дозамовлення сьогодні залежать від багатьох факторів, які не можуть регулювати безпосередньо компанії-виробники чи компанії-дистриб’ютори, а виключно залежать від державного регулювання та обмеження транспортних переміщень, як міжнародних, так і внутрішніх», — прогнозує фахівець.

На думку Віталія Наріжного, наразі складно точно передбачити, які наслідки можуть бути внаслідок пандемії, втім очевидними є зниження експортних цін на сільськогосподарську продукцію, внаслідок падіння світової економіки.

Олексій Кудриль, SuperAgronom.com

Читати по темі: Брасиностероїди — унікальні фітогормони, за допомогою яких рослини «думають»