18 березня 2020, 14:00, Урожай

Миколаївські аграрії завершують підживлення озимих зернових

Зі слів професора Миколаївського аграрного університету Михайла Федорчука, через аномально теплу зиму в ґрунтах області спостерігається дефіцит вологи. Про це пише suspilne.media.

«У метровому шарі ґрунту не вистачає вологи. Найближчі 10 років зима буде такою ж теплою, як і цьогорічна. Тож аграріям треба підбирати гібридні культури, які споживають менше вологи та впроваджувати нові технології», — говорить професор.

В Гідрометцентрі зазначають, що в березні 2020 року зафіксували рекордно теплі дні.

«Очікуємо, сухе холодне повітря, зволоженість ґрунту буде ще тільки падати. Нових дощів до 23-го числа ми не очікуємо. Ми очікуємо, що у квітні-травні, що норма опадів станеться, але більша частина цих місяців будуть здаватися нам посушливими», — ділиться прогнозом провідний синоптик Миколаївського гідрометцентру Роман Мурмило.

Зазначається також, що морози, які в середині березня спостерігались в регіоні, врожаям озимих культур не зашкодили.

«У березні майже немає дощів і, якщо їх і не буде, то тільки тоді ми побачимо проблеми. А зараз навпаки — тепла зима, вона вирівняла деякі помилки, які ми зробили, хто пізно посіяв, у кого були нерозвинені озимі, вони за зиму підтягнулися і зараз виглядають у доброму стані. Тому ще зарано піднімати паніку, але, дійсно, всі напружені, бо нема дощів», — розповідає аграрій Руслан Нерода.

Читати по темі: Підживлення озимої пшениці. Все важливе та корисне в одному місці