12 березня 2020, 13:00, Технології

Через коронавірус в Китаї різко зріс попит на агродрони

За перші два місяці 2020 року виробник сільськогосподарських дронів компанія XAG, яка базується в південному місті Гуанчжоу, поставила на ринок 4 тис. одиниць сільськогосподарських дронів. Про це пише finversia.ru.

За прогнозами іншого виробника агродронів Beijing Yifei Technology, прибуток компанії в цьому році збільшиться як мінімум в чотири рази — до 30 млн юанів (4,31 млн доларів). Останнім часом компанія отримує все більше замовлень на виготовлення саме сільськогосподарських безпілотників.

«Великі ферми, місцеві органи влади і дистриб'ютори сільськогосподарської продукції купують високотехнологічне обладнання, оскільки поширення коронавірусу стимулює скорочення контактів між людьми», — йдеться в повідомленні.

За оцінками міністерства сільського господарства Китаю, для цільового захисту культур цієї весни буде використано понад 30 тис. безпілотників. Згідно зі статистикою, очікується, що китайський ринок інтелектуальних сільськогосподарських продуктів, зросте приблизно з 13,7 млрд доларів у 2015 році — до 26,8 млрд доларів в цьому році.