11 березня 2020, 16:00, ЗЗР

Коронавірус в Китаї може посприяти підвищенню попиту на індійські пестициди

На думку представників агрохімічної галузі Індії, спалах коронавірусу в Китаї та зниження обсягів виробництва пестицидів сприятиме просуванню на ринок сировини індійського виробництва, пише timesofindia.indiatimes.com.

За словами президента Палати промисловості і сільського господарства Індії (CMIA) Гірідхара Санганера, спалах коронавірусу спричинить як негативний, так і позитивний вплив на світову агрохімічну галузь.

«Спалах коронавірусу негативно впливає на компанії, що розташовуються в основному в Китаї, або ті, які залежать від китайського імпорту. Крім того, скоротився китайський експорт. Таким чином, після спалаху вірусу в індійської промисловості є шанс диверсифікувати свої джерела сировини. Це хороший шанс — і наші виробники повинні ним скористатись», — зазначив урядовець.

Попри те, що є побоювання втрати доходів індійських агрохімічних підприємств через вимушене сповільнення виробництва, представники галузі скоріше налаштовані оптимістично.

За даними аналітичного агентства Vibrant Business Group, наступні три місяці стануть для Індії вирішальними, щоб зарекомендувати себе на міжнародному ринку пестицидів в якості надійного постачальника.