6 березня 2020, 21:38, ЗЗР

Бершадь Агроплюс більше не входитиме до списку офіційних дистриб'юторів BASF (Оновлено)

Про це повідомляє Latifundist.com.

На думку Степана Зулінського, причиною такого рішення BASF стала наявність заборгованості перед компанією на суму близько 420 млн грн, з яких закрити продукцією на складах вдалося 260-280 млн грн. На початку року частина продукції зі складу за умовами тендеру потрібно було поставити компанії «Кернел».

З його слів, український топ-менеджмент BASF, в особі керівника департаменту Agricultural Solutions в Україні, Молдові та країнах Кавказу Андрія Касьяна і генерального директора компанії в Україні, керівника кластера Східної Європи Тіберіу Діма, відмовились від запропонованого ним плану з реструктуризації боргу.

«У нас не було завдання банкрутити компанію, а домовитися про план виходу із ситуації. Український офіс BASF не пішов на зустріч. Ми попросили: давайте, Ви визначите для нас кількість холдингів, які ми повинні обслуговувати за символічну комісію. За рахунок цієї комісії ми б залишали частину на утримання структури. Мій же інтерес тільки в тому, щоб врегулювати ситуацію. Відповідно до наміченого для «Бершадь Агроплюс» плану з боку BASF ми б за 2-4 роки погасили цю заборгованість», — зазначив Степан Зулінський.

При цьому компанія «Бершадь Агроплюс», як запевнив Степан Зулінський, своєчасно закрила всі заборгованості перед іншими компаніями-постачальниками ЗЗР: ADAMA, Avgust і ALFA Smart Agro. ​​Продукцією також були забезпечені всі покупці, з ким було укладено контракти і отримано оплату, зокрема з агрохолдингом «Кернел». Степан Зулінський також зазначив, що компанія має активи на складах у вигляді товару.

На цей час Степан Зулінський вже не є бенефіціаром компанії. Питаннями врегулювання ситуації займаються юристи. Сам Степан Зулінський сподівається на мирне врегулювання конфлікту між компаніями «Бершадь Агроплюс» і BASF з втручанням в ситуації топ-менеджменту глобальної компанії BASF.

Оновлено

У компанії BASF підтвердили інформацію про припинення співпраці з дистриб'ютором ЗЗР, насіння і мінеральних добрив компанією «Бершадь Агроплюс». Відповідного листа було надіслано компаніям-партнерам BASF.

«Даним листом повідомляємо, що компанія BASF припиняє співпрацю з компанією «Бершадь Агроплюс». Таким чином, компанію «Бершадь Агроплюс» виключено зі списку Офіційних Дистриб'юторів BASF та повністю припинено співпрацю», — йдеться в листі.

Згідно з повідомленням, надалі BASF не несе відповідальності за співпрацю або наслідки співпраці третіх осіб з «Бершадь Агроплюс».

Натисніть щоб збільшити

«BASF успішно функціонує на ринку України з 1992 року. Діяльність компанії завжди була і буде орієнтована на підтримку партнерів у всьому світі. Співпраця — це перш за все відповідальність, яку компанія чесно розділяє зі своїми партнерами порівну. Компанія BASF цінує партнерство з усіма учасниками ринку і завжди діє згідно із законами моралі і в рамках правового поля», — прокоментував генеральний директор в Україні, керівник кластеру Східної Європи компанії BASF Тіберіу Діма.