9 березня 2020, 09:00, ЗЗР

Експерт поділився рекомендаціями щодо перших інсектицидних та фунгіцидних обробок ріпаку

«Початок вегетаційного сезону 2020 року дійсно буде доволі непростим в питанні захисту як озимих зернових культур, так й ріпаку озимого. Адже весняне потепління, яке наразі спостерігається, та дощі сприяють розвитку численних захворювань культури та активізації і засиллю шкідників. Тому велике значення у збереженні посівів є проведення моніторингу полів і своєчасні фунгіцидні та інсектицидні обробки: вони допоможуть ліквідувати шкідливі організми на початкових стадіях, коли ті ще не встигли нанести непоправної шкоди культурам», — стверджує Олександр Мигловець, керівник агрономічного департаменту компанії UKRAVIT.

Для перших обробок ріпаку фахівець рекомендує обрати бакову суміш препаратів Дезарал (карбендазим, 500 г/л) та Фас (альфа-циперметрин, 100 г/л).

Як зазначають в компанії UKRAVIT, фунгіцид Дезарал володіє надзвичайно сильними лікувальними та захисними властивостями і надійно захищає ріпак озимий від збудників хвороб, які успішно перезимували, а також збереглися на відмерлих рештках рослин, — від яких, за прогнозами експертів, потерпатимуть навесні посіви ріпаку. Крім того, препарат можна застосовувати й як протруйник для ярих зернових колосових культур, що стане в пригоді напередодні весняної посівної.

У свою чергу, інсектицид Фас спрямований на контроль ріпакового стеблового прихованохоботника, капустяного стеблового прихованохоботника та хрестоцвітих блішок у посівах ріпаку в ранньовесняний період. Він володіє контактною дією та надзвичайною токсичністю до різних стадій розвитку шкідників.

«Серед суттєвих переваг препарату — можливість його застосування від +5°С, що є актуальним в умовах мінливої весни, а також низька норма застосування, що в комплексі робить його економічно вигідним рішенням для аграрія», — відзначають в UKRAVIT.