8 березня 2020, 13:00, Техніка

Amazone, Bosch і Xarvio розробили рішення для оптимізації роботи обприскувачів

Про це повідомляє Traktorist.ua.

За допомогою програмного забезпечення, заснованого на порогових значеннях економічної шкодочинності, рішення про проведення точкової обробки, автоматично приймається відповідно до індивідуальних потреб рослин.

Кожен раз, коли агрегат їде, за допомогою SmartSprayer все поле фотографується системою камер Bosch на штангах Amazone. Потім зображення обробляються, і приймаються рішення про обприскування, яке здійснюється безпосередньо під час поїздки.

Камера розрізняє культури і бур'яни, використовуючи штучний інтелект. Крім того, активне світлодіодне освітлення забезпечує однаково хороші показники денного і нічного виявлення бур'янів, так що темрява або сонячне світло не впливають на роботу системи.

Система Xarvio відповідає за підрахунок кількості бур'янів і прийняття рішення про застосування гербіциду. При цьому враховується тип культури, дата внесення, а також обрана на поле стратегія боротьби з бур'янами.

За словами виробників, таке рішення дозволяє заощадити на гербіцидах від 20% до 60%, що можливо завдяки локальному обприскуванні тільки у тому випадку, коли розрахунки програмного забезпечення покажуть, що поріг економічної шкодочинності бур'янів перевищено.

Крім того, можна скоротити робочий час і підвищити продуктивність, оскільки для обробки більшої площі досить наповнити один бак обприскувача.