3 березня 2020, 13:00, Україна

Оприлюднено дані декадних показників температур та опадів по регіонах на кінець лютого

За даними моніторингу Метео Фарм, кількість опадів перевищила суму опадів які випали за період другої декади, але не досягла кількості опадів, яка випала за період першої декади.

Середньомісячна температура повітря третьої декади лютого в північних, східних, центральних, західних областях перебувала у межах +3…+4°С, в південних областях +5…+6°С. Максимальні температури +17°С зафіксовано у Вінницькій та Чернівецькій областях. В Одеській області максимально позначка термометру підіймалась до +19°С.

Мінімально температура опускалась до -4…-2°С в північних, східних та західних областях. На території південних та центральних областей коливалась від -3 до -1°С

Мінімальна температура ґрунту на території України перебувала в межах від 0 до +1°С. Лише в Херсонській області температура знизилась до -1°С морозу.

Середня швидкість вітру перебувала в межах 5-6 м/с. Максимальна швидкість вітру 30 м/с зафіксовано в Івано-Франківській області. У Львівській, Хмельницькій, Вінницькій областях досягла 25-26 м/с, на решті території цей показник знаходився в межах 14-23 м/с. В північних та західних областях переважав вітер Південно-Західного напрямку, на решті території південного напрямку.

Найнижчий рівень зволоження ґрунту 21-23% в Миколаївській, Одеській, Херсонській та Чернівецькій областях. Краще зволожені землі 30-31% в Закарпатській області та на Сході.

Вологість повітря коливалась в межах від 67% до 84%. Атмосферний тиск 756-760 мм.рт.ст.

Протягом третьої декади лютого нічна температура перебувала в межах -4…-1°С морозу, денна температура коливалась від +11 до +19°С вище нуля. Мінімально температура опускалась до -4°С в Сумській, Львівській, Закарпатській областях. Максимально зафіксована температура +19°С в Одеській області.

Натисніть для збільшення

Температура ґрунту мала значно вищі показники у порівнянні з зимовими нормами лютого. Середня температура коливалась від +3 до +4°С, в Південних областях — +5…+6°С. Показники відповідають весняним значенням.

Натисніть для збільшення

Діаграма вологості ґрунту вказує на дефіцит вологи в Миколаївській, Одеській, Херсонській та Чернівецькій областях.  Краще зволожений ґрунт на Сході та в Закарпатській області.

Натисніть для збільшення

За третю декаду лютого випала незначна кількість опадів. В Івано-Франківській, Чернівецькій областях опадів майже не було. Дощило в Східних областях, а також в Закарпатській області.

Натисніть для збільшення

Детальніше про вологість та температуру ґрунту, тривалість сонця та ймовірність опадів дізнавайтесь з агрометеорологічного прогнозу погоди на meteo.farm.