3 березня 2020, 10:00, ЗЗР

BASF презентував глобальну стратегію розвитку інновацій в агросекторі

За даними прес-служби компанії, у 2020 році BASF планує продовжувати розвивати напрямок R&D. За минулий рік BASF інвестував в дослідження і нові розробки для розвитку підрозділу Agricultural Solutions 879 млн євро, що становить близько 11% від всіх продажів в цьому сегменті.

«Наша нова інноваційна стратегія сфокусувалася навколо вирощування с/г культур. Ми впроваджуємо наукові технології для створення стійких рішень, що відповідають довгостроковим економічним, екологічним і суспільним потребам», — зазначив Пітер Еккес, президент BASF Bioscience Research.

Для задоволення потреб сільського господарства, інноваційний підрозділ BASF орієнтується на нові технології і рішення для чотирьох стратегічних сегментів:

  • соя, кукурудза, бавовник;
  • пшениця, ріпак, соняшник;
  • рис;
  • фрукти і овочі.

До інноваційних розробок та рішень компанії також відносяться:

• Насіння та гібриди: гібрид насіння ріпаку InVigor® з інноваційними технологіями, завдяки яким зменшується руйнування стручків і підвищується вологостійкість. Це допомагає зберегти рослини і забезпечити їх гнучкість, спростивши таким чином збирання врожаю.

Також в середині 2020-х років компанія виведе на ринок насіння ріпаку під маркою LibertyLink®. Культуру можна буде вирощувати в складних кліматичних умовах і застосовувати нові опції сівозміни з пшеницею в посушливих районах.

Крім того, в середині десятиліття BASF представить перші гібриди пшениці, які дозволять аграріям Північної Америки і Європи отримувати великі врожаї, стабілізувати виробництво і поліпшити якість зерна.

• Гербіциди: для боротьби з бур'янами компанія розробила дві діючі речовини — Luximo® і Tirexor®. Уже у 2020 році вони допоможуть аграріям у боротьбі з важкоконтрольованими бур'янами. Також BASF працює над зниженням резистентності бур'янів, стійких до гербіцидів.

• Фунгіциди: нещодавно BASF випустив Revysol® — активний інгредієнт фунгіциду, що є ефективним проти ряду важкоконтрольованих збудників хвороб в саду, у посівах овочів, на винограді і польових культурах. Крім того, нові активні компоненти фунгіциду Pavecto®, розроблені спільно з Sumitomo Chemical, допоможуть забезпечити аграріям унікальний інструмент для управління стійкістю до хвороб.

• Інсектициди: для розширення асортименту препаратів боротьби зі шкідниками BASF спільно з Mitsui Chemicals Agro, Inc. розробив нову діючу речовину — Broflanilide, яка з’явиться на ринок у 2020 році.

За даними BASF, використання цифрових інструментів під торговою маркою xarvio™ Digital Farming Solutions дозволяє отримувати виробникам високі врожаї при менших затратах. Завдяки цифровій бізнес-моделі BASF, в основі якої результати платформи xarvio™ HEALTHY FIELDS, аграрії можуть дистанційно контролювати захист культур, зменшувати виробничі навантаження і здійснювати моніторинг полів в режимі реального часу.

Зазначається також, що в рамках програми e3® Sustainability Cotton компанія допомагає виробникам бавовни з США задовольнити попит клієнтів на екологічні матеріали і відстежити весь ланцюжок виробництва. Така новація дозволяє споживачам бути впевненими, що придбана ними річ, зроблена з екологічного-чистого матеріалу. Наразі BASF — єдина компанія, що забезпечує подібну можливість такого моніторингу.