2 березня 2020, 16:00, Україна

На землях Чорнобильської зони нелегально вирощують сільгоспкультури

У чорнобильській зоні відчуження виявили цілі поля, на яких незаконно вирощують сільськогосподарську продукцію. Про це в інтерв'ю сайту «Сьогодні» розповів Уповноважений президента з питань земельних відносин Роман Лещенко.

«Ситуація з тамтешніми землями вийшла з-під контролю. Хочемо через ЗМІ передати привіт «чорним» аграріям, які працюють в першій, другій і третій зоні відчуження», — зазначив Роман Лещенко.

За даним супутникових знімків на землях Чорнобильської зони з порушенням всіх законодавчих норм вирощують соняшник, кукурудзу, сою.

«Це питання до тих, хто там організовує роботу. Але ні для кого не секрет, що за дротом, на забрудненій території, є сільгоспвиробництво. Ми його бачимо не за допомогою правоохоронних органів, а за допомогою супутника. Також бачимо, що вирубана частина лісів, і на цих місцях вирощують соняшник, кукурудзу та сою», — зауважив Уповноважений президента з питань земельних відносин.

Новий керівник Держагентства України з управління зоною відчуження Катерина Павлова пообіцяла нам розібратися в ситуації.

«Я два тижні тому заступила на посаду. За цей час вже встигла відкрити дуже багато «скриньок Пандори». Якщо є така інформація, то я обов'язково ознайомлюсь з нею. Не можу сказати зараз, що цього немає, тому як я на новій посаді 2 тижні. Будемо розбиратися», — каже Катерина Павлова.