27 лютого 2020, 12:00, ЗЗР

Всі аспекти живлення рослин в умовах півдня України обговорили на практичній конференції в Одесі

Як зазначали доповідачі, біостимулятор Вітазим уже давно відомий на українському ринку. Але зараз його властивості особливо актуальні, причому для господарств різної величини. Препарат складається з комплексу інгредієнтів — гормонів, вітамінів, мікроелементів, а його основою є фітогормони брасиностероїди.

Детально про ці найважливіші для росту і розвитку рослини гормони розповів Пол Силті, віце-президент та керівник відділу досліджень компанії Vital Earth (США). Він займається вивченням як брасиностероїдів, так і можливостей Вітазиму протягом 25 років.

За його словами, препарат має низку переваг, підвищуючи:

  • врожайність;
  • якість продукції;
  • якість ґрунту;
  • прибутки аграріїв.

Пол Силті навів результати випробувань цього біостимулятора на різних культурах, проведених на дослідних ділянках у різних куточках світу. Вони показали позитивний вплив препарату на ріст кореневої системи, вміст хлорофілу, засвоєння поживних речовин, здоров’я ризосфери, а також на зменшення негативного впливу застосування гліфосатів тощо.

Застосування біостимуляторів. Як Вітазим впливає на посіви
Читати по темі:

Доповнив розповідь американського фахівця Вадим Плотніков, консультант з агрономії компанії PLANT DESIGNS. Він наголосив, що всі компоненти, з яких складається Вітазим, — природного, біологічного походження. Також він поділився досвідом використання препарату на полях вітчизняних господарств — і методом обробки насіння, і позакореневого внесення. А Іван Яіков, регіональний менеджер компанії «Агро Експерт», навів конкретні результати впровадження Вітазиму в технологію вирощування різних культур в господарствах Одеської області.

Про свій досвід застосування цього біостимулятора розповів присутнім колегам головний агроном Групи компаній «Прометей» Олександр Костянтинов, який наголосив, що в умовах Одеської області останнім часом препарат стає справжнім рятівником посівів.

Доповнили насичену програму конференції представники компанії «Yara Україна», які деталізували окремі аспекти живлення рослин в розрізі основних і мікроелементів та познайомили присутніх із цифровими рішеннями Yara Digital.

Алла Гусарова, SuperAgronom.com