21 лютого 2020, 14:00, ЗЗР

В нинішніх кліматичних умовах аграріїв цікавлять способи збільшення стресостійкості рослин

Цю тенденцію, зокрема, під час виставки «АгроВесна 2020» відмітив Вадим Плотніков, консультант компанії Plant Designs. Продукт цієї компанії — біостимулятор Вітазим — представив ексклюзивний дистриб’ютор препарату в Україні компанія «Агро Експерт».

«Інноваційні технології, якою є і наш препарат, допоможуть аграріям вирішувати ті питання, які вони не можуть вирішити за рахунок традиційних методів. Можна підняти урожайність, постійно збільшуючи дози добрив, а можна — за рахунок певних елементів, які позбавляють рослину стресу, поліпшують мікробіологію ґрунту. Тобто — біостимулятори. Вони не такі дорогі, як добрива, що складають в технологічній карті десь 50-60% від усіх затрат», — зауважив експерт.

Вадим Плотніков, консультант компанії Plant Designs

Він додав, що інтерес агровиробників до таких препаратів підвищився особливо після минулого сезону, який був у багатьох регіонах досить стресовим. А також тому, що вони наразі намагаються заощаджувати кошти для викупу землі, у зв’язку з можливим зняттям мораторію на її продаж.

«Зараз, коли стоїть питання, що людям доведеться витрачати певну частину свого прибутку на викуп землі, то якраз застосування того ж Вітазиму допоможе вирішити питання. 1 л препарату — це еквівалент 50-60 кг/га біологічного азоту. При цьому рівень продуктивності підвищується, а собівартість виробництва знижується», — додав Вадим Плотніков.

Нагадаємо, що Вітазим — це біостимулятор, що на ринку України наявний уже протягом 12 років. Діюча речовина препарату належить до класу брасиностероїдів — потужних гормонів, що мають досить позитивний вплив на ріст і розвиток рослин.

Алла Гусарова, SuperAgronom.com