20 лютого 2020, 12:00, Технології

На форумі LIAS by HLR аграріям представили сучасне обладнання для аналізу ґрунтів

За словами фахівців, в останні роки регулювання родючості ґрунту відіграє важливу роль для отримання оптимальних врожаїв. Тому провідні аналітичні лабораторії ХЛР активно працюють в цьому напрямку.

«На ринку лабораторного бізнесу ми єдині, хто працює з такою кількістю галузей і утримувати цю позицію не завжди просто, адже фокусуємось на всіх напрямках, що є в Україні. Цей захід для нас виклик. Ми хочемо, аби кожен учасник нашого Форуму приніс цікаву та корисну ідею для свого підприємства», — зазначила Аліна Ступак, директор з продажу та маркетингу ХЛР.

Аліна Ступак, директор з продажу та маркетингу ХЛР.

На форумі були представлені інфрачервоний аналізатор AN-920, аналізатор азоту та вуглеводу Primacs, аналізатори pH та автоматичний аналізатор для визначення вмісту елементів харчування.

«Представлено дуже багато лабораторного обладнання, без якого не можна уявити лабораторію агронапрямку. Ми ставили за мету демонструвати не лиже новинки флагманські, але й більш доступне для нашого клієнта. Цьогоріч біля приміщення форуму стоїть автоматичний пробовідбірник VIGNOLI з Італії, який відбирає проби одразу з машини. А головне, що він доступний за ціною. А також ми демонструємо унікальну конструкцію — потоковий пробовідбірник, який відбирає зерно не з машини, а в потоці, в трубах», — зазначила Ірина Захарченко, керівник галузевої групи «Агро» ТОВ «Хімлаборреактив».

Також пані Ірина зазначила, що на Форумі буде багато лекцій та майстер-класів, а головне круглих столів, які присвячені важливим темам, наприклад, процесу автоматизації процесу, відбору проб та аналізу на великих потокових елеваторах або зернових терміналах.

У галузі ґрунтознавство були представлені єдині в світі роботи фірми Scolar, які допомагають робити аналіз ґрунту майже по всіх можливих параметрах (нітрати, нітріти, марко-, мікроелементи, кислотність ґрунту, жорсткість ґрунту).

Наталя Демчук, SuperAgronom.com