19 лютого 2020, 17:00, Україна

Глобальне потепління потребує впровадження змін у сільгоспвиробництво України – експерт

Про це в рамках виставки «АгроВесна 2020» повідомив радник з питань сільського господарства Посольства Франції в Україні Лоран Деньє, пише Latifundist.com.

«Щодо викликів, які стоять перед сільським господарством України — це впровадження інноваційних технологій для скорочення витрат на виробництво та збільшення прибутку. У тому числі необхідно збільшувати виробництво біомаси та нарощувати використання біоетанолу у своєму виробництві. У нових реаліях українським виробникам також необхідно використовувати переробку сировини на місцевому рівні, щоб збільшити додану вартість продукту», — зазначив Лоран Деньє.

Він також зазначив, що потепління відбувається на всій планеті, однак Україна і Франція перебувають в регіонах, де спостерігається найбільший вплив кліматичних змін. Це негативно впливає на сільське господарство, зменшує рентабельність і прибуток від виробництва.

Окрім цього, експерт звернув увагу на розгляд земельної реформи в Україні в контексті розвитку сільгоспвиробництва.

«В Україні також проходить активний розгляд земельної реформи, яка буде закладати нові умови для розвитку агробізнесу. Вона визначить, чи буде сільська місцевість втрачати населення, а відповідно і робочу силу», — підкреслив радник з питань сільського господарства Посольства Франції в Україні.