18 лютого 2020, 13:00, Насіння

Посилення боротьби з фальсифікованим насінням стало однією з ключових ідей на Насіннєвому форумі 2020

Цей захід стає платформою, що щороку збирає фахівців зі сфери насінництва, виробників і постачальників, селекціонерів для обговорення з представниками органів державної влади та насіннєвого бізнесу прийнятих нововведень, проблемних питань сектору, а також практичних аспектів роботи на українському насіннєвому ринку.

«Перш за все, ми хочемо сказати, що аграрний сектор є рушієм української економіки — це 19% ВВП, 40% валютних надходжень. Ми розуміємо, що все починається з насіння. В рамках палати вже 5 років функціонує комітет з питань насінництва, який об'єднує компанії Bayer, Syngenta, BASF та Corteva, які працюють над пропозиціями, що допоможуть покращити бізнес-клімат. Такі платформи, як «Насіннєвий Форум 2020», об'єднують учасників, бізнес, партнерів, владу, які разом можуть визначити, над якими викликами доводиться працювати, який потенціал галузі. Адже компанії не лише виробляють якісний продукт, вони створюють робочі місця, впроваджують технології і будують заводи. Це гарна нагода на початку року визначити, яким буде порядок денний», — прокоментувала Тетяна Прокопчук, віцепрезидент Американської торгівельної палати в Україні для SuperAgronom.сom.

Нарощення експорту, посилення боротьби з фальсифікованим насінням та захист прав інтелектуальної власності — три ключові ідеї, які висвітлювались на форумі.

Наталія Демчук, SuperAgronom.сom.