12 лютого 2020, 17:00, Україна

Держземлі на Миколаївщині самовільно засіяли соняшником

Про це повідомляє прес-служба Прокуратури у Миколаївській області.

7 лютого, за процесуального керівництва Миколаївської місцевої прокуратури № 2, з урахуванням зібраних у кримінальному провадженні доказів, слідчими поліції повідомлено про підозру голові одного із фермерських господарств за самовільне зайняття трьох земельних ділянок державної власності загальною площею 490 га в межах території Білозірської сільської ради у Вітовському районі.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що навесні 2019 року вказана особа, діючи всупереч вимогам Земельного кодексу України, відповідно до якого право власності на земельну ділянку, а також право постійного користування та право оренди земельної ділянки виникають з моменту державної реєстрації цих прав, самовільно зайняв зазначені земельні ділянки», — йдеться в повідомленні.

Як наслідок, протиправними діями спричинено державі шкоду у розмірі майже 600 тис. грн.

Крім того, у ході проведення огляду місця події на земельних ділянках виявлено посіви соняшника, які визнано речовим доказом та передано для подальшої реалізації. Під час розслідування шкода у розмірі майже 600 тис. грн та отримана від реалізації соняшника сума у розмірі майже 2,6 млн грн сплачено до бюджету.