10 лютого 2020, 10:00, Україна

Протягом тижня в Україні прогнозується потепління та дощі

За даними моніторингу Метео Фарм, на початку тижня нічні температури на Сході досягатимуть -18…-9°С морозу. В Дніпропетровській та Запорізькій областях також морозно -17…-8°С. Значно тепліше буде в західних та північних областях, але саме тут пройдуть опади у вигляді мокрого снігу та дощу.

Значні опади передбачаються в Закарпатській області. Згодом опади розповсюдяться на усю територію країни. Всю цю метеокартину доповнить поривчастий вітер, який пануватиме на всій території України, але у всій своїй красі проявить себе на Заході.

Втім, вже з 11 лютого та до кінця тижня сильні морози відступлять температура почне рости. Нічні температури на території всієї України коливатимуться в межах від -2 до +1°С, лише на Сході прохолодніше -4…-1°С.

Денна температура в центральних та північних областях перебуватиме в межах +1…+6°С. В південних областях та на Заході +3…+9°С. На Сході лише 0…+3°С. Температура ґрунту В північних та центральних областях коливатиметься в межах від -1 до +2°С, на Сході -2…0°С, на Півдні та Заході 0…+4°С.

Детальніше про вологість та температуру ґрунту, тривалість сонця та ймовірність опадів дізнавайтесь з агрометеорологічного прогнозу погоди на meteo.farm.