11 лютого 2020, 10:00, Урожай

Погода стримує поширення шкідників у полях

За даними Держпродспоживслужби, 5 лютого погодні умови на території країни почали погіршуватися. Дощ перейшов в мокрий сніг, зниження температури повітря спричинило утворення льодяної кірки. Висота снігового покриву на сільськогосподарських угіддях в середньому становила до 10 см.

Значного підвищення чисельності та активного розселення мишоподібних гризунів не відмічається. В озимих посівах майже усіх регіонів нараховується 1-3, осередково на окремих полях у крайових смугах Київської, Миколаївської та Херсонської областей обліковувалося 5-8 кол./га. Наявні колонії сформовані в середньому з 5-8 нір, максимально виявлено до 14-24 нори. В заселених гризунами багаторічних травах; садах, неорних землях, полях після просапних культур мають місце 3-5, в осередках Київської, Луганської, Полтавської, Херсонської областей до 7 жилих колоній на гектарі.

Зазначається, що наразі за слабкого та середнього ступенів у згаданих областях пошкоджено 1-6% рослин озимих зернових та ріпаку, багаторічних трав.