4 лютого 2020, 12:30, Україна

На Україну насувається негода — оголошено штормове попередження

За даними Метео Фарм, протягом наступної доби на більшості територій прогнозуються опади, місцями значні, переважно у вигляді дощу та мокрого снігу. Погодні умови супроводжуватимуться налипанням мокрого снігу, ожеледицею та хуртовинами. Поривчастий вітер північного, північно-східного напрямків сягатиме 20 м/с. Вночі та вдень прогнозується погіршення видимості під час опадів.

Нічні температури опустяться до -5°С морозу, в Закарпатській та Львівській областях до -8°С. Денні температури в Східних, Центральних та Західних областях коливатимуться в межах від 0 до +7°С. На Півночі — від  -2 до +3°С, в південних областях +3…+11°С вище нуля.

«Ускладнення погодних умов 5 лютого відповідає І рівню небезпечності (жовтий). Такі погодні умови можуть призвести до порушення руху транспорту на дорогах та вулицях», — йдеться в повідомлення.

Зазначається, що 6 лютого очікується подальше зниження температури. У нічний час температура мінімально опуститься до -11°С. Денні температури коливатимуться від -3°С морозу до +5°С. Значні опади та ускладнення погодних умов продовжить панувати на території східних та південних областях, на решті території опади, але вже не в таких значних масштабах.

Детальніше про вологість та температуру ґрунту, тривалість сонця та ймовірність опадів дізнавайтесь з агрометеорологічного прогнозу погоди на meteo.farm.

Читати по темі: Посухи, зливи, вітри — погодні підсумки 2019