30 січня 2020, 17:00, Світ

ФАО попереджає про нову хвилю нашестя сарани в Африці

Зростання випадків поширення пустельної сарани в Африці загрожує сільськогосподарській безпеці Кенії, Ефіопії і Сомалі. Про це інформує прес-служба ФАО.

Небезпека поширення сарани загрожує Уганді і Південному Судану, є побоювання щодо нових осередків появи шкідника в Саудівській Аравії, Ємені, Судані та Еритреї.

«Зграї сарани почали відкладати яйця, і з новим потомством виросте чисельність сарани. Необхідні невідкладні заходи, щоб зупинити зростання їх чисельності та зберегти засоби існування фермерів і скотарів», — повідомив Кіт Крессман, провідний фахівець ФАО з прогнозування.

За словами фахівців, це найгірший спалах масового розмноження пустельної сарани в регіоні за десятиліття. Наразі пошкоджено десятки тисяч гектарів угідь і пасовищ в Ефіопії, Кенії і Сомалі.

Для виявлення і скорочення чисельності сарани передбачаються заходи з наземного та повітряного захисту рослин. Зазначається, що зграя сарани на площі в 1 кв. км за день може з'їсти ту саму кількість їжі, що і 35 тис. чоловік. Надання підтримки ФАО у боротьбі зі шкідником в Африці передбачає використання 70 млн доларів.

Читати по темі: Африка потерпає від нашестя сарани