31 січня 2020, 13:10, Світ

Китай видав сертифікати біобезпеки для нових ГМ-сортів сої та кукурудзи

Про це повідомляє news.agropages.com.

Серед представлених культур: кукурудза, стійка до шкідників і гербіцидів, розроблена Beijing Dabeinong Biotechnology Co. Ltd., ще один різновид кукурудзи, розроблений Hangzhou Ruifeng Biotechnology Ltd., і соя, стійка до гербіцидів, розроблена Шанхайським університетом Цзяо Тонг.

Зазначається, що строк дії сертифікатів становить 5 років. Затвердження означає, що дані зразки ГМ-культур були визнані безпечними для використання в Китаї, однак, для впровадження їх у комерційне виробництво необхідно додатково отримати адміністративний дозвіл.

Перші подібні сертифікати біобезпеки для ГМ-кукурудзи та рису Китаєм було видано ще у 2009 році, втім, тоді не передбачалося комерційне використання цих культур.

«Комерціалізація першої ГМ-кукурудзи була утруднена через відсутність методу перевірки ГМ-сортів. Два сорти генетично модифікованого рису також були включені в процес перевірки з аналогічних причин», — зауважив Чен Румей, дослідник з Інституту біотехнологічних досліджень Китайської академії сільськогосподарських наук і член команди, яка розробила першу ГМ-кукурудзу.

Читати по темі: Дешевизна вирощування популяризує заборонену в Україні ГМ-сою — експерт