7 квітня 2017, 12:00, Посівна

На Волині показники перезимівлі озимини є рекордними

Про це повідомляється на сайті Департаменту АПР Волинської області

Директор департаменту землеробства та технічної політики в АПК Мінагрополітики Володимир Топчій повідомив, що згідно поданої інформації з областей, цього року спостерігається рекордно низькі показники загибелі озимих культур. Це пояснюють сприятливими погодними умовами та вчасним підживленням озимини.

Про стан перезимівлі сільськогосподарських культур у різних зонах країни інформував директор Інституту біоенергетичних культур і цукрових буряків НААН Микола Роїк. Науковець також зазначив, що відмінний стан перезимівлі дає хороші прогнози на можливі високі врожаї 2017 року.

Наскільки погодні умови сприятимуть вегетації культур та їх розвитку розповів заступник директора Українського гідрометеорологічного центру Анатолій Прокопенко. Отже, у другій декаді квітня очікується нестійка погода з помірними опадами. Температура повітря знизиться на 3-5 ºС. 7-8 квітня у більшості областей прогнозуються дощі.

Заступник начальника ДП «Державний центр сертифікації та експертизи сільськогосподарської продукції» Олександр Капустінський повідомив, що проблемних питань щодо проведення аналізів та сертифікації в областях немає.

На завершення, керівники обласних аграрних відомств доповіли про ситуацію в агропромисловому комплексі.

Директор департаменту агропромислового розвитку Волинської ОДА Юрій Горбенко озвучав ряд проблемних питань, які актуальні для усіх областей країни та потребують вирішення на рівні Міністерства.

Зокрема, відсутність аміачної селітри в операторів. Ними перераховано більше 40 млн. грн. виробникам, а поступлень не має. Мінагрополітики вживає заходів щодо вирішення цього проблемного питання.